IPL - Laser

Bij Beauty Mi werken met de nieuwste IPL-apparatuur, de Reclear. De IPL-techniek maakt gebruik van licht pulsen, die een krachtig flitslicht geeft en heeft verschillende golflengten die kleurherkenning bevat. Door deze kleurherkenning kunnen we verschillende huidproblemen aanpakken.

De golflente van de lichtflits geeft warmte selectief af, op een kleur in je huid. De verschillende kleuren zijn bijvoorbeeld rood van de vaatjes of bruin/rode in de pigmentvlekken, maar ook de kleur van haren in een haarfollikel. De lichtflits absorbeert het huidprobleem en wordt door je lichaam opgeruimd.

De warmte die hierbij wordt afgegeven is selectief en is heel veilig voor de je huid, mits deze niet dezelfde kleur hebben. Het is niet veilig om op een donkere of zongebruinde huid, denk hierbij ook aan zelfbruiningsproducten, te werken met IPL.

Roodheid 

Couperose is een netwerkje van dunne rode of paarsblauwe vaatjes, die vlak onder de huid liggen. Deze haarvaatjes zijn kapot gegaan en zijn niet meer functioneel of kunnen zelfs ontstekinkjes geven als je huid gevoelig is voor rosacea. Ze zijn onschuldig, maar gaan niet vanzelf weg en zijn vaak cosmetisch storend.

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken ontstaan door blootstelling aan UV-straling en hormonale invloeden gedurende ons leven lopen wij DNA schade op in de pigmentcellen. Hierdoor kunnen pigmentvlekken (lentigo solaris) en huid-kankerplekjes ontstaan, of bijvoorbeeld melasma of wel het zwangerschapsmasker. Pigmentatie kan ook door irritatie van de huid ontstaan, bijvoorbeeld door wondjes, acne, blauwe plekken of (operatie)littekens. Dit wordt ook wel PIH (post inflammatoire hyperpigmentatie) genoemd.
Doordat er zoveel verschillende oorzaken zijn, bestaan er ook verschillende behandelmethoden voor pigment waaronder ook met licht.

Acne

Acné is een huidaandoening van de talgklieren waarbij de opening van het haarzakje verstopt raakt en de propionibacterie acnes zorgt voor een ontsteking in deze verstopte porie. Dit resulteert in het ontstaan van een puistje en rode huid. Acné wordt veelal behandeld door een manuele behandeling gecombineerd met een peeling. De nieuwste techniek voor de behandeling van acne kan de behandeling gecombineerd worden met licht om deze bacterie te verhitten en dus te onderdrukken!

Ontharen

Overbeharing of ongewenste haargroei kan bij zowel mannen als vrouwen voorkomen. De IPL-techniek maakt gebruik van een soort flitslamp, die een krachtig flitslicht geeft. Het licht wordt geabsorbeerd door het pigment van de haartjes en daarbij omgezet in warmte. De warmte beschadigt het haarzakje/ haarwortel. Om deze rede werkt de behandeling het beste als de haar zich in de groeifase bevindt, want alleen dan is de haarwortel gevoelig voor het flitslicht.
Omdat alleen een deel van de aanwezige haren zich in de groeifase bevindt, zijn altijd meerdere behandelingen nodig. Dit kan verschillend zijn per haartype en regio, maar denk hierbij aan 6 tot 10 behandelingen. Ontharen met een IPL-behandeling is het meest effectief wanneer de haren veel pigment bevatten en de huid licht van kleur is. Behandeling van blonde, rode of grijze haren is niet effectief vanwege het gebrek aan pigment in deze haren.
IPL-ontharing kan een uitkomst bieden voor ongewenste haargroei maar ook voor ingegroeide haren, huidirritatie na de huidige ontharingsmethode en bij diverse medische indicaties. 

 

Neem contact op

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of voor het bespreken van de mogelijkheden.