Ontharen met IPL

Bij Beauty Mi werken met de nieuwste IPL-apparatuur, de Reclear. De IPL-techniek maakt gebruik van een soort flitslamp, die een krachtig flitslicht geeft. Het licht wordt geabsorbeerd door het pigment van de haartjes en daarbij omgezet in warmte. De warmte beschadigt het haarzakje/ haarwortel.

Om deze rede werkt de behandeling het beste als de haar zich in de groeifase bevindt, alleen dan is de haarwortel gevoelig voor het flitslicht. Omdat een deel van de aanwezige haren zich in de groeifase bevinden, zijn altijd meerdere behandelingen nodig. Dit kan verschillend zijn per haartype en regio, denk hierbij aan 6 tot 10 behandelingen.

Overbeharing of ongewenste haargroei kan bij zowel mannen als vrouwen voorkomen. Ontharen met een IPL-behandeling is het meest effectief wanneer de haren veel pigment bevatten en de huid licht van kleur is. Behandeling van blonde, rode of grijze haren is niet effectief vanwege het gebrek aan pigment in deze haren.

IPL-ontharing kan een uitkomst bieden voor ongewenste haargroei maar ook voor ingegroeide haren, huidirritatie na de huidige ontharingsmethode en bij diverse medische indicaties. 

 

Neem contact op

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of voor het bespreken van de mogelijkheden.